Dave van Brenk

It's better to travel one mile, than to read a thousend books

Flevopark, Oeverbos aan de Amstel, Betondorp

Vanaf station Science Park loop je naar Anna’s Tuin & Ruigte, een leuk kleurrijk paradijsje. Een uniek stukje poldernatuur in het Science Park Amsterdam waar de natuur de ruimte krijgt staat er op hun website.

Langs een dijk door het groen loop ik naar het Flevopark. In het park is het gezellig, je hebt er ook een mooi uitzicht over het IJmeer.

Daarna volg ik het pad langs de ringvaart waar in de verte de dromedarissen op station Amstel te zien zijn.

Na het oversteken van de Berlagebrug gaat de wandeling naar het Martin Luther Kingpark. Langs het brozen beeldje gaat de wandeling verder en gaat voorbij begraafplaats Zorgvlied. Ik breng een bezoek aan de begraafplaats het is een van de meest sfeervolle en bekende begraafplaatsen van Nederland waar ook veel bekende Nederlanders begraven zijn.

Na het bezoek loop ik verder en steek ik de Amstel over. Aan de rand van volkstuin Amstelglorie is een mooi natuurpad gemaakt met vlonderpaden. Ik passeer de oude watertoren Zuidergasfabriek, heb nog een mooi uitzicht over de Amstel, en steek door naar de Weespertrekvaart, een trekvaart die de Amstel in Amsterdam verbindt met de Vecht in Weesp.

Langs de vaart wandel ik verder en kom uit in Betondorp. De buurt werd als tuindorp gebouwd in de Watergraafsmeer tussen 1923 en 1925 als Tuindorp Watergraafsmeer. Het was een woningbouwproject waarbij veel beton werd toegepast bij de bouw. Daardoor ging het in de volksmond al snel ‘Betondorp’ heten. Er zijn vele bekende Nederlanders opgegroeid in Betondorp o.a. Johan Cruijff, Gerard Reve en Willeke van Ammelrooy.

Het laatste stuk gaat de wandeling over verrassende paadjes aan de rand van sportpark De Meer weer terug naar het station.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Dave van Brenk