Nijmegen – Deest

Vandaag was het een soort van thuiswedstrijd. Ik ben begonnen met het Streekpad Nijmegen (177km).

Het pad begint bij station Nijmegen en vanaf daar loop ik naar het middeleeuwse Kronenburgerpark met de Kruittoren. De wandeling gaat verder langs de Waalhaven en oude Honigfabriek. Voor mij als het ware door mijn achtertuin.

Vlak voordat ik sluis Weurt over loop kom ik langs de pas gesloten kolencentrale Gelderland. Vanaf hier volgt er een flink stuk rustige dijk langs de Waal en de dorpen Weurt en Beuningen.

Op de Kloosterstraat linksaf de dijk af en loop ik door Het Roodslag. Dit terrein is dertig jaar geleden aangeplant. Er groeien essen met een kruidenrijke onderbegroeiing. Vrijwillig Landschapsbeheer Beuningen wil er de diversiteit aan boomsoorten vergroten. Daarom wordt een deel van de essen gekapt.

Na het bos gaat de route weer over de dijk. Nadat ik onder de brug van de A50  ben door gelopen ga ik kort daarna de dijk weer af  door de Winssense waarden. In Deest loop ik de wijk weer op, en loop vlak langs de rand van het dorp. Verderop loop ik door de Afferdense en Deestse Waarden. Na de Waarden gaat de route richting Afferden maar op de Van Heemstraweg pak ik de bus terug naar Nijmegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Next Post

Baarn – Maarssen

vr jan 1 , 2016
Van Baarn naar Maarssen (32 km)  stond vandaag op de planning. Omstreeks 10.00 uur kom ik aan op station Baarn. Bij vertrek uit Nijmegen was het weer best aardig, maar in Baarn stapte ik in een kleine wereld, een wereld van dikke mist. Vandaag zou de route over een aantal […]

Verwant berichten