Dave van Brenk

It's better to travel one mile, than to read a thousend books

Door het oventje

We liepen een wandeling vanuit het zeer vriendelijke dorp Zeeland in Brabant. Een dorp waar bijna alle mensen je gedag zeggen of een praatje willen maken, het worstenbroodje of appelflap slechts 50 cent kost, en je de wegwijzen naar de gratis koffie. Een gezellig sociaal plaatsje dus, je komt ze niet veel meer tegen…

We liepen het dorp uit richting natuurgebied De Maashorst, een gebied met een bijzonder gevarieerd natuur- en cultuurlandschap. We liepen door het gebied met tauros runderen en wisenten. Helaas voor een foto, maar tot grote vreugd voor een ander ;-), kwamen we ze niet tegen.

Na een korte pauze in het natuurgebied liepen we door het buurtschap waar de wandeling naar genoemd was, buurtschap Oventje, een kern die slechts bestaat uit enkele tientallen huizen en boerderijen. Over leuke smalle paadjes door de weilanden, en via oude karrenspoorpaden liepen we terug richting Zeeland. In Zeeland ging de wandeling nog door een wijst-gebiedje, daar werden we gelijk wat wijzer van een wijst, het blijkt een verschijnsel te zijn dat kan optreden bij een geologische breuk in de bodem. De Wijstgronden bij Uden vormen een natuurgebied dat uit een ongestoord wijstgebied bestaat.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Dave van Brenk