Dave van Brenk

It's better to travel one mile, than to read a thousend books

Zuidlaren – Rolde

Vandaag liep de etappe van Zuidlaren naar Rolde, ongeveer 18 km. Ik verlaat Zuidlaren (bekend van Berend Botje), via het terrein van psychiatrische kliniek Dennenoord, langs een hertenkamp met kangoeroe. Kort daarna ontmoet ik mede Pieterpad loopster Alieke met haar hond, die ik van het Pieterpad facebookpagina ken. Met haar samen een gezellig stuk gelopen. Daarna door het Nationaal Landschap de Drentse Aa. Via het dorpje Gasteren, met leuke oude boerderijen, naar het Ballooërveld.

Op het Balloërveld zie je in de verte al de kerktoren van Rolde, een mooi oriëntatiepunt. Omdat ik in het juiste seizoen op de hei liep, was alles paars gekleurd.

Eenmaal in Rolde (bekend van “Ik bid niet vuur bruune bonen!” Bartje) bleek de bushalte tijdelijk te zijn opgeheven. Dichtstbijzijnde was halte ‘de Rotonde’. Leuk, maar als je Rolde niet kent weet je natuurlijk niet waar je zijn moet. Dan maar even vragen bij de plaatselijke pannenkoeken restaurant, het blijkt dat het een flink stuk lopen is, maar ook hier weer die enorme gastvrijheid en vriendelijkheid. Men gaat een auto voor me regelen die me naar station Assen brengt, maar dat kom een kwartiertje duren, dus kreeg ik ook nog een heerlijke pannenkoek aangeboden. Ondanks dat er wat regen voorspeld was, een hele mooie dag beleefd.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Dave van Brenk