Dave van Brenk

It's better to travel one mile, than to read a thousend books

Rolde – Schoonloo

Vanaf Rolde loop ik weer verder over het Pieterpad naar Schoonloo ± 18 km. Vandaag op een doordeweekse dag, een groot verschil met in het weekend lopen. Het is muisstil op de route, en je komt echt bijna niemand tegen, maar dat stille heeft ook wel weer iets.

De route begint over de voormalige spoorlijn Assen – Stadskanaal. Er ligt geen spoor meer, maar er ligt wel nog een klein stukje rails. De afgelopen dagen heeft het enorm geregend, dus veel paden zijn erg nat en drassig, oppassen met uitglijden dus.

Vanuit Rolde loopt de route langs een bos en via overstapjes door de weilanden naar het Andersche Diep. Daar ligt een brug om te kunnen oversteken, maar voorheen moest het water worden overgestoken via keien in het water en een touw dat er naast hangt. Het touw hangt er nog steeds, maar omdat ik geen zin heb ik natte voeten neem ik de brug om over te steken. Daarna weer een flink stuk door bos en dan even later kom je op landgoed Meindersveen. Via een smal pad loop je langs het water. Vlak voor je landgoed verlaat ga je over een stukje hei. Volgens het bordje wat er staat met ‘grote grazers’ en paarden maar over de hele uitgestrekte hei niets te zien.

Via een verhard fietspad en een stukje asfaltweg, door een natuurreservaat dat luistert naar de fraaie naam ‘Schoonloër Strubben’. Ook hier lijken de paadjes door de regen van de afgelopen dagen meer op sloten. En dan opeens sta je in Schoonloo, eindpunt van deze etappe.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Dave van Brenk