Groningen – Zuidlaren

Vandaag stond er op de planning Groningen –Zuidlaren en vandaar uit de volgende etappe naar Rolde. Maar helaas, in Zutphen strandde de trein door een storing, en mocht ik 2,5 uur omreizen. Het werd deze dag dus maar 1 etappe. Achteraf niet zo heel erg, want het was weer flink genieten onderweg, met alweer de nodige gesprekken.

De route begon bij het station van Groningen, via het zuiden van de stad richting het Paterswoldsemeer. Vandaar uit gaat de route richting Haren langs het meerrijke Sassenhein. Vervolgens vanaf het zuidelijkste puntje van Haren via de Hoge Hereweg, over de in 1920 gebouwde spoorbrug bij Onnen, richting Noord-, Mid- en Zuidlaren. Hier werd de route echt mooi, aangezien je vanaf hier in de bossen terecht komt, eerst Appelbergen en vervolgens het Noordlaarderbos.

Kort na Noordlaren passeer je de grens met Drenthe, en het is echt opvallend hoe anders het landschap er dan opeens uitziet: zand i.p.v. klei, paarden i.p.v. koeien in de wei. Helaas door niet goed de kaart te lezen het hunebed bij Zuidlaren gemist. Ondanks de late aankomt in Groningen toch een geslaagde en mooie etappe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Next Post

Zuidlaren – Rolde

zo sep 6 , 2015
Vandaag liep de etappe van Zuidlaren naar Rolde, ongeveer 18 km. Ik verlaat Zuidlaren (bekend van Berend Botje), via het terrein van psychiatrische kliniek Dennenoord, langs een hertenkamp met kangoeroe. Kort daarna ontmoet ik mede Pieterpad loopster Alieke met haar hond, die ik van het Pieterpad facebookpagina ken. Met haar […]