Dave van Brenk

It's better to travel one mile, than to read a thousend books

Groningen – Zuidlaren

Vandaag stond er op de planning Groningen –Zuidlaren en vandaar uit de volgende etappe naar Rolde. Maar helaas, in Zutphen strandde de trein door een storing, en mocht ik 2,5 uur omreizen. Het werd deze dag dus maar 1 etappe. Achteraf niet zo heel erg, want het was weer flink genieten onderweg, met alweer de nodige gesprekken.

De route begon bij het station van Groningen, via het zuiden van de stad richting het Paterswoldsemeer. Vandaar uit gaat de route richting Haren langs het meerrijke Sassenhein. Vervolgens vanaf het zuidelijkste puntje van Haren via de Hoge Hereweg, over de in 1920 gebouwde spoorbrug bij Onnen, richting Noord-, Mid- en Zuidlaren. Hier werd de route echt mooi, aangezien je vanaf hier in de bossen terecht komt, eerst Appelbergen en vervolgens het Noordlaarderbos.

Kort na Noordlaren passeer je de grens met Drenthe, en het is echt opvallend hoe anders het landschap er dan opeens uitziet: zand i.p.v. klei, paarden i.p.v. koeien in de wei. Helaas door niet goed de kaart te lezen het hunebed bij Zuidlaren gemist. Ondanks de late aankomt in Groningen toch een geslaagde en mooie etappe.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Dave van Brenk