Dave van Brenk

It's better to travel one mile, than to read a thousend books

Winsum – Groningen

Had ik de eerste etappe minder mooi wandelweer met een onweersbui, vandaag veel zon en warmte. De route gaat vanaf herberg ‘De Gouden Karper’ een klein stukje terug richting het Winsumerdiep.

Na het Winsumerdiep een stuk gevolgd te hebben kom ik uit op een doorgaande weg, deze moet schuin overgestoken te worden. Hier tweemaal een hek over klimmen om een stuk door de weilanden lopen, met veel schapen, koeien en paarden. Vervolgens kom ik weer op de verharde weg uit, voorheen moest je deze tot aan Garnwerd volgen, maar na ongeveer 800 meter is er een nieuw stuk op het Pieterpad bijgekomen, de route gaat nu weer door de weilanden, een stuk leuker lopen dan over de drukke weg.

Na over meerdere weilanden te hebben gelopen sta je plotseling voor een prachtig gezicht, de ophaalbrug over het Reitdiep even voor Garnwerd. De route gaat niet (meer) door het dorp, maar gaat via een druk smal fietspad richtingde Magriethoeve, de Wetsingersluis over en dan richting Oostum, Daar kom je langs het meest geschilderde en gefotografeerde wierden van Groningen, met het schilderachtige Romaans klerkje uit de 13e eeuw en veel vrij oude graven uit de 19-eeuw.

Verder richting het buurtschap Wierumerschouw, en de brug over het Reitdiep. Via de Paddepoelsterweg naar het Starkenborghkanaal. Hier een ‘gedwongen’ pauze, want de brug gaat net voor me neus open. Daarna loop ik onder de grote weg en het spoor door naar het mooie Noorderplantsoen. Waar op moment dat ik er door kom het festival Noorderzon plaats vond. Via het plantsoen gaat de route door het centrum richting station

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Dave van Brenk