Dave van Brenk

It's better to travel one mile, than to read a thousend books

Vierlingsbeek – Swolgen

Vierlingsbeek loop ik uit en ga ik over een houten bruggetje van de ‘De Molenbeek’. Langs het ‘Afleidingskanaal’ voorbij Het Makken ( Een natuurgebied wat is genoemd naar het voormalige Kasteel Het Makken) wandel ik het buurtschap Holthees binnen. Holthees is ontstaan rond een middeleeuwse kapel die voor het eerst werd genoemd in 1359. Daar sta ik even stil bij een indrukwekkend oorlogsmonument.

Kort na Holthees loop je ook door Smakt, Smakt is bekend als bedevaartsoord van de heilige St. Jozef (het enige in Nederland) en rond zijn naamdag (19 maart) zijn er vele pelgrims die de kleine St. Jozefkapel komen bezoeken.

Verderop loop ik over de brug van de Loobeek de provincie Limburg weer in. Ik volg nog een stukje de spoorlijn (Nijmegen – Venlo) om daarna de ‘Boschhuizerbergen’ in te wandelen. Een bebost stuifzandgebied met ‘droge heide’.

Via een open veld kom ik bij ‘Landgoed Geysteren’. Over een mooi breed bospad en langs een strakke beukenlaan passeer ik de Oostrumse beek Rosmolen. Wandelend loop ik door Wanssum en langs de oude waterlopen en Maasbeddingen Meerlo binnen. Ik loop een erf over met een werkelijk schitterend kasteeltje met poort.

Via het buurtschap ‘Keuter’ richting Swolgen. In de verte is de kerktoren al te zien. En het begint ook zachtjes te regenen. Ook vandaag weer een mooie etappe achter de rug.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Dave van Brenk