Gennep – Vierlingsbeek

Na de pauze in Gennep gaat de tocht verder richting Vierlingsbeek. De mist is opgetrokken en het begint een aangename dag te worden.

Zigzaggend loop ik Gennep uit richting het Heijderbos. In het bos zie je dat het herfst is geworden volop eikels en kastanjes liggen op de grond, en de bomen verkleuren mooi van blad. Verder lopend door het bos kom ik uit bij natuurreservaat ‘Het Quin’ Een mooi reservaat met uitzichten. De grote Schotse Hooglanders staan en liggen op het pad, ook buiten het afgezette gebied, wat opzicht vreemd is. Gelukkig zijn het vreedzame maar nieuwsgierige beesten en kijken je alleen maar aan.

Na Het Quin gaat de route door Afferden richt de pont over de Maas. Wanneer ik de pont afstapt ben ik in de provincie Brabant.

Vanaf de pont loop je door het eeuwenoud cultuurgebied Maasheggen. Tussen de percelen plantten de boeren ondoordringbare hagen van essen, sleedoorn, meidoorn, braam. Lopend door en over de Groeningsche Bergen is het half 4 dat ik Vlieringsbeek binnenloop. vanaf het eindpunt is het nog ongeveer 2 kilometer lopen naar het station, Daar neem ik de trein terug naar Nijmegen. Twee etappes van het Pieterpad zitten er weer op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Next Post

Vierlingsbeek – Swolgen

zo okt 18 , 2015
Vierlingsbeek loop ik uit en ga ik over een houten bruggetje van de ‘De Molenbeek’. Langs het ‘Afleidingskanaal’ voorbij Het Makken ( Een natuurgebied wat is genoemd naar het voormalige Kasteel Het Makken) wandel ik het buurtschap Holthees binnen. Holthees is ontstaan rond een middeleeuwse kapel die voor het eerst […]

Verwant berichten