Dave van Brenk

It's better to travel one mile, than to read a thousend books

Gennep – Vierlingsbeek

Na de pauze in Gennep gaat de tocht verder richting Vierlingsbeek. De mist is opgetrokken en het begint een aangename dag te worden.

Zigzaggend loop ik Gennep uit richting het Heijderbos. In het bos zie je dat het herfst is geworden volop eikels en kastanjes liggen op de grond, en de bomen verkleuren mooi van blad. Verder lopend door het bos kom ik uit bij natuurreservaat ‘Het Quin’ Een mooi reservaat met uitzichten. De grote Schotse Hooglanders staan en liggen op het pad, ook buiten het afgezette gebied, wat opzicht vreemd is. Gelukkig zijn het vreedzame maar nieuwsgierige beesten en kijken je alleen maar aan.

Na Het Quin gaat de route door Afferden richt de pont over de Maas. Wanneer ik de pont afstapt ben ik in de provincie Brabant.

Vanaf de pont loop je door het eeuwenoud cultuurgebied Maasheggen. Tussen de percelen plantten de boeren ondoordringbare hagen van essen, sleedoorn, meidoorn, braam. Lopend door en over de Groeningsche Bergen is het half 4 dat ik Vlieringsbeek binnenloop. vanaf het eindpunt is het nog ongeveer 2 kilometer lopen naar het station, Daar neem ik de trein terug naar Nijmegen. Twee etappes van het Pieterpad zitten er weer op.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Dave van Brenk