Dave van Brenk

It's better to travel one mile, than to read a thousend books

Groesbeek – Gennep

Vandaag besluit ik 2 etappes te lopen in totaal 32 km. Dat zou te doen moeten zijn, van Groesbeek naar Gennep en dan door naar Vierlingsbeek.

Ik begin vandaag rond 8.00 uur in Groesbeek, en het is erg mistig ochtend. Vanaf de start ben ik snel het dorp weer uit, en loop ik door de bossen richting de St. Jansberg. Deze berg is 75 meter hoog en er ontspringen diverse beken en bronnen. De berg is door de schurende werking van de Maas in het verleden ook nog eens erg steil.

Via smalle kronkelende bospaadjes en langs kleine vennetjes verlaat ik de St. Jansberg aan de oostkant. Voor me ligt het voormalige stroomgebied van de Rijn.

De route loopt verder over de Grensweg, met links het hoge Duitse Reichswald en rechts het vlakke Noord-Limburgse landschap, een bijzonder gezicht.

Na een half uur Grensweg kom je uit op een viersprong. Hier moet je rechtsaf, via een lange wat saaie lange weg loop ik richting Gennep. Over de brug van de snelstromende beek “Niers” loop ik het centrum binnen. Hier besluit ik koffie te drinken en wat te eten. Na de pauze ga ik door met de etappe naar Vierlingsbeek

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Dave van Brenk