Sleen – Coevorden

Met de trein naar Emmen en de bus (21) naar Sleen. Daar start vandaag de etappe naar Coevorden.

Op een enkel klein bospadje, en een grindpad na, gaat bijna de hele route over geasfalteerde redelijke stille wegen. Geen bossen vandaag maar open agrarisch landschap.

Na 8 km vanaf Sleen kom ik langs camping de Uilenberg waar koffie met appelgebak voor slechts €2,50 te krijgen is. Het is een zelfservice kantine en het geld mag je in een koffiekopje gooien. Op een terrasje tussen de pauwen, kippen en vele andere vogels, inclusief een uil, ga ik van mijn koffie met gebak genieten.

Ik wandel door Den Hool, een gehucht met een kleine brink omringd door boerderijen. Via Dalerveen over het Drostendiep en langs het uit de 18e eeuw Joodse begraafplaats en Plopsaland van studio 100 kom ik uit bij het Stieltjeskanaal.

Even verderop loop ik Coevorden binnen. Via het Van Heutsepark langs de grote watertoren en de oude kazerne kom ik na 23 km uit bij het station.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Next Post

Coevorden – Hardenberg

zo sep 20 , 2015
Rond 09.45 uur kom ik aan op het station van Coevorden, vandaag gaat de route naar Hardenberg. Het eerste stuk loop ik over een industrieterrein. Op het Klooster ga ik linksaf en loop ik langs de rand van Coevorden. Wandelend door een klein natuurgebied kom ik bij de Poort van Drenthe, […]

Verwant berichten