Dave van Brenk

It's better to travel one mile, than to read a thousend books

Ommen – Hellendoorn

Vandaag het Pieterpad van Ommen naar Hellendoorn gelopen (21 km). Hemelsbreed ligt het niet heel ver uit elkaar, ongeveer 15 km. Maar wat een afwisseling in deze etappe. Een dag van klimmen en dalen. De Besthmenerberg, de Archemerberg, de Lemelerberg, de Eelerberg en de Hellendoornseberg staan op het parcours. Met als hoogte punt de Archemerberg, die 80 meter hoog is.

Ik was al erg vroeg op pad, de zon kwam net omhoog en het was wat mistig weer. Krt na het verlaten van  Ommen begint de eerst klim, de Besthmenerberg. Eenmaal boven zie ik er een uitkijktoren staan. Ik besluit deze te beklimmen maar helemaal tot boven kom ik niet, want hoe hoger de klim, hoe mistiger het werd, uitzicht was er dus niet echt. Dan maar weer naar beneden en verder zonder foto’s.>

Een stuk verder passeer ik de beek De Regge, en kort daarna loop ik het bos in en begint langzaam de klim van de Archemerberg. Het uitzicht wordt steeds mooier. Boven op de top staat een grote vierkante steen als vast punt voor de Rijksdriehoeksmeting. Ik maak wat foto’s en loop weer verder om af te dalen.

Nog geen 20 minuten later bereik ik alweer we de top van de derde berg van deze dag, de Lemelerberg. Hier besluit ik even een korte pauze te houden, wat te eten en van de rust te genieten.

Vanaf de zuidflank zak ik af richting het dorpje Lemele, om vanaf daar naar het Overijssels Kanaal te lopen. Langs het Hof van Salland, en wat boerderijen richting de volgende berg, de Eelerberg. En kort daarna volgt ook de Hellendoornse berg. In de verte is de kerktoren van Hellendoorn al te zien. Daar eindigt ook de etappe van vandaag.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Dave van Brenk