Hardenberg – Ommen

De etappe vandaag ging van Hardenberg naar Ommen (21km), als de route net zo mooi wordt als dat het weer vandaag is dan ben ik een tevreden mens.

Het is de laatste etappe door het Vechtdal. En ook deze etappe kom ik de Vecht een aantal maal tegen. Na het verlaten van het centrum loopt de route via een betonnen pad door een natuurreservaatje. Kort daarna loop ik langs een nieuwere wijk van Hardenberg, en al snel gaat de route door het Natuurreservaat Rheezermaten.

Even later bereik ik Rheeze, dit dorp bestaat al sinds de vroege middeleeuwen en is sinds 1992 aangemerkt als “beschermd dorpsgezicht”. Echt een heel mooi esdorp met een gave brink en hele oude boerderijen. Daar neem ik bij de Rheezer Kamer een cappuccino en een heerlijke zelfgemaakte appelkoek.

Daarna gaat de route richting Boswachterij Hardenberg en de Landsweg. Een oude handelsroute van en naar Hardenberg. Eenmaal weer uit het bos gaat de route over de Stuw bij Junne en dan via het landgoed Junne met een aantal boerderijen. Op één van die boerderijen staan 2 jonge koeien, die me nieuwsgierig aankijken en zich graag laten aaien.

Verder via een bospad richting Ommen. Daar kruis je de spoorlijn Zwolle Emmen, en loop dan richting Sahara. Een grootse naam voor een piepklein woestijntje. Alweer kruis je de spoorlijn, waarna je via de grote weg naar Ommen loopt. Daar met de trein weer terug naar Nijmegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Next Post

Ommen – Hellendoorn

zo sep 27 , 2015
Vandaag het Pieterpad van Ommen naar Hellendoorn gelopen (21 km). Hemelsbreed ligt het niet heel ver uit elkaar, ongeveer 15 km. Maar wat een afwisseling in deze etappe. Een dag van klimmen en dalen. De Besthmenerberg, de Archemerberg, de Lemelerberg, de Eelerberg en de Hellendoornseberg staan op het parcours. Met […]

Verwant berichten