Dave van Brenk

It's better to travel one mile, than to read a thousend books

Holten – Laren

Vandaag wilde ik van Holten naar Laren en door naar Vorden gelopen totaal 28 km. Maar toen ik naar buiten keer dacht ik niet dat 1 stap zou zetten, laat staan beide etappes lopen. Een zeer dikke mist, met nog geen 10 meter zicht. Nu loop je tussen de maïsvelden al met weinig zicht, maar zo werd de wereld nog kleiner. Wat zou ik doen? Thuis blijven of toch 1 etappe lopen, beter iets dan niets. Ik nam de gok en vertrok rond 10 uur uit Holten. Vanaf het station zit je direct op het Pieterpad. Wat direct opvalt, is dat je glooiend terrein van de Sallandse heuvelrug al snel achter je laat. Het landschap bestaat hier uit een mix van akkers en weide met af en toe een klein stukje loofbos.

Na het passeren van de A1, helaas een noodzakelijk kwaad, stuiten we op de Schipbeek. Ongeveer een km loop je langs deze rustige mooie oever met hele mooie grote beukenbomen.

Daarna buigt het zuidwaarts af richting het buurtschap Drost. Kort daarna ga je de provinciegrens over en loop je in Gelderland. Nu gaat het richting Landgoed Verwolde. Daar staat de dikste eik van Nederland (8meter omtrek), je moet dan een stukje het Pieterpad af. Via een slingerend bospaadje verlaat ik Landgoed Verwolde, en kort daarna bereik ik Laren. Omdat het pas half 2 is besluit in de laatste etappe van boekje 1 naar Vorden ook vandaag te lopen.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Dave van Brenk