Maarssen – Utrecht

De laatste kilometers (14) op het Utrechtpad van Maarssen naar Utrecht.

Ik begon vroeg in de ochtend in het oude centrum van Maarssen, en liep langs de Vecht richting de Zandweg, daar loop ik langs Huis Ten Bosch, een 17e-eeuws buitenhuis wat in de 20e eeuw een tijdlang als gemeentehuis fungeerde.

Langs de Vecht loop ik langs hele mooie statige herenhuizen. Bij de Nedereindsevaart buig je even van de Vecht af en kom je langs de grootste en de kleinste molen van de provincie Utrecht. Deze staan gebroederlijk naast elkaar aan de Polder Buitenweg.

Vanaf de molens gaat het richting Oud-Zuilen en kom ik langs Slot Zuylen. Het slot ligt in een parkje van 1,5 hectare met een 120 meter lange slangenmuur. Bij het kasteel behoren verder nog grachten met de volgende aparte rijksmonumenten: kademuren, een duiker, brug, poortgebouw, hoektoren, koetshuis, tuinmanswoning, slotboerderij, houtopslag- en wagenschuur, speelhuisje, ijzeren hekwerk en een moestuin.

Door verschillende plantsoenen en woonwijken loop ik naar het centrum van Utrecht. Van ver zie ik de Domtoren al staan. Over de Oudegracht en langs de uit 1839 oude Sint-Augustinuskerk kom ik uit bij 112,32 meter hoge Domtoren, dit is de hoogste kerktoren van Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Next Post

Deest – Wijchen

do jan 21 , 2016
Vanaf de bushalte Klapstraat ben ik eerst terug gelopen naar de dijk in Deest om te starten waar ik de vorige keer ben geëindigd. Vanaf daar steek ik de Van Heemstraweg over en loop ik het dorp Afferden binnen. In Afferden wandel ik langs de toren van de voormalige Romaanse […]

Verwant berichten