Dave van Brenk

It's better to travel one mile, than to read a thousend books

Vorden – Zelhem

Ik begin aan deel 2 van het Pieterpad van Vorden Zelhem. Vanaf het station in Vorden loop ik naar kasteel Vorden. Daar op het landgoed ligt ook een monument van Toos Goorhuis-Tjalsma en Bertje Jens, de bedenksters van het Pieterpad. In 1983 werd het Pieterpad officieel geopend bij het Kasteel.

Al snel daarna loop je langs het Knopenlaantje, een beukenlaantje met knopen in de boomtakken. Verliefde stellen knopen twee takken aan elkaar als uitdrukking van hun verbondenheid.

Na wat plattelandweggetjes kom je opnieuw in een bosgebied. Het blijkt Landgoed “Het Zelle” te zijn. Een lange laan voert ons Linéa recta naar huize ’t Zelle.

Via buurschap Varssel – met een heuse vijfsprong -stappen we het landgoed uit. Na een ruime 2 kilometer stap ik bosgebied “Het Zand” binnen. Een voormalig stuifzandgebied, dat begin 20e eeuw werd bebost om het stuiven te stoppen.

Dan via de Oosterwijkweg richting het erf en land van een boerenbedrijf richting Zelhem. Omdat het nog vroeg is besluit ik door te lopen naar Braamt.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 Dave van Brenk